Ruitreparatie bij Garage Ramaker in Hattem

Schade aan de autoruit is vaak snel gebeurd. Dit is erg vervelend omdat dit uw zicht tijdens het auto rijden kan belemmeren. Bij autoruitschade kun je te maken krijgen met verschillende typen schade, zoals een barst of een scheur in een ruit. Dat kan in je voorruit zijn, maar evengoed in een achterruit of in een zijraam. Wist u trouwens dat wanneer je een sterretje in je voorruit hebt dat in het gezichtsveld van de bestuurder zit en groter is dan 20 mm, dat je dan het risico loopt dat je auto niet door de APK komt?

Hoe ontstaat autoruitschade?

Autoruit schade kan verschillende oorzaken hebben bijv. steenslag, vandalisme of door een inbraak. Maar bestaande, kleine autoruitschade kan ook verergeren doordat een sterretje uitgroeit tot een barst. Dit gebeurd vaak bij plotselinge temperatuurverschillen. Daarom is het belangrijk om een sterretje of barstje snel te laten repareren om te voorkomen dat de schade verergert.

U heeft autoruitschade, wat nu?

Kom met de auto langs onze garage zodat een van onze monteurs de schade kan bekijken hier is geen afspraak voor nodig. Is de schade verzekeringswerk? Neem dan uw groene kaart mee. Hebben wij de auto gezien gaan we aan de hand daarvan een afspraak plannen om de ster/barst te repareren of om de ruit geheel te laten vervangen.

Hoe word een kleine autoruitschade gerepareerd?

Bij autoruitschade die maximaal de grootte heeft van een twee euro muntstuk, kun je de ruit in de meeste gevallen laten hertstellen.

 

De barst of ster wordt dan met kunsthars gevuld, waarna er met een UV-lamp op wordt geschenen. Als laatste wordt de ruit gepolijst. Met deze behandeling voorkom je dat de ruitschade uitgroeit tot een grote scheur.

Wanneer vervangen wij een gehele autoruit?

Heeft je autoruit schade die groter is dan een muntstuk van twee euro? Heb je een flinke barst in je ruit of is de zijruit of achterruit beschadigd? Dan moet je de autoruit laten vervangen. Herstel is dan namelijk niet meer mogelijk. Met een grote ruitschade is je zicht tijdens het rijden bovendien beperkt en is de veiligheid tijdens het autorijden niet optimaal. De kans bestaat dat je auto niet door de APK komt als de scheur zich in het gezichtsveld bevindt.

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor accu check bij garage Ramaker

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

10-jaar-garantie-op-de-toyota-garage-ramaker
Toyota

Toyota garantie

Toyota garantie Op een Toyota kunt u bouwen. Hij brengt u overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo

Lees verder »
coroalla-cross
Toyota

Prijzen Corolla Cross

Alle prijzen zijn bekend van de Corolla Cross. Toyota maakt alle prijzen bekend van de Corolla Cross. De eerste SUV van ’s werelds bestverkochte auto is leverbaar vanaf 38.695 euro. De Corolla Cross beschikt als eerste model over Toyota’s vijfde generatie hybridetechnologie. Bestellen kan per

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.