• ramaker-hattem-toyota-dealer

Katalysator word de laatste tijd steeds meer gestolen.

Autodiefstallen nemen de laatste jaren gelukkig steeds verder af. Maar bepaalde onderdelen worden de laatste jaren juist steeds populairder bij dieven. Bijvoorbeeld de katalysator: een onderdeel dat voor de uitlaat zit en uitlaatgassen zuivert.

Wat is een katalysator?

In de uitlaat van vrijwel iedere benzineauto zit een katalysator. Deze zorgt ervoor dat bepaalde schadelijke delen in uitlaatgassen worden geneutraliseerd. Dit gebeurt door een chemische reactie die op gang gebracht wordt door edelmetalen.

katalysator-gestolen

Wat kost een katalysator?

De prijzen van een nieuwe katalysator lopen gauw op tot € 1.500,-. Vaak bent u hiervoor verzekerd maar u moet eigen risico betalen en het is natuurlijk een frustrerende tijdrovende bezigheid wanneer u hiermee wordt geconfronteerd.

toyota_van_ramaker

Waarom worden juist Toyota katalysatoren gestolen?

De edelmetalen in de katalysator brengen geld op. Toyota heeft haar katalysatoren van bovengemiddeld veel edelmetalen voorzien om op die manier een zo goed mogelijke behandeling te geven aan de uitlaatgassen en dus een zo schoon mogelijk resultaat te krijgen. Deze katalysatoren leveren daardoor dus meer geld op.

Biedt een beschermplaat garanties?

Een garantie dat er niets gestolen kan worden, kunnen wij niet geven. We weten wel dat het normaal heel eenvoudig is om een katalysator te stelen, met de door ons gemonteerde anti-diefstalplaat is een diefstal een hele klus geworden. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat de kans op diefstal ontzettend klein wordt.

Hoe voorkom je dat jouw katalysator wordt gestolen?

Wij bieden u aan om deze speciale bescherming aan te brengen voor €100,00 incl. BTW. Zo word het loshalen van de katalysator lastiger en moeten ze extra moeite doen om de katalysator los te kunnen krijgen.

Plan hier uw afspraak

Maak zelf eenvoudig online een afspraak bij garage Ramaker!

Werkplaatsafspraak

Werkplaats afspraak maken bij Garage ramaker

Occasions

Onze voorraad occasions

Proefrijden

Proefrijden is ervaren