De bandencheck bij Garage Hattem

De banden! Eén van de belangrijkste onderdelen van een auto. 

Bovendien zijn de banden het enige contact dat uw auto heeft met de weg.

Banden het enige stukje op de weg

Eén op de drie auto-ongelukken worden veroorzaakt door slechte banden. Uit onderzoek blijkt dat liefst 29% van de Nederlanders in de winter doorrijdt op zomerbanden. Ook blijkt dat één op de zes automobilisten niet eens weet welk soort banden er onder zijn of haar auto zit. Daarom geven wij tips om uw banden op-en-top in orde te houden: 

Laat de banden balanceren

Heeft u weleens last van een trillend stuur? Bij hoge snelheden, maar ook al bij lage snelheden? Dan raden wij u aan om de banden te balanceren. Bij het balanceren van de banden wordt gezorgd dat er zonder trilling in het stuur gereden kan worden. 

Laat de wielen uitlijnen

Mocht u tegen een stoeprand gereden zijn of bent u door een diepe kuil gereden, dan raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Wat merkt u aan de auto:

 

  • Het stuur staat scheef.
  • Bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de autoband.
  • De auto trekt naar een bepaalde kant.

Controleer het bandenprofiel

Een goed bandenprofiel is essentieel voor uw veiligheid. Met een profieldieptemeter kunt u meten of uw banden nog voldoende profiel hebben. Wettelijk is de minimale profieldiepte voor een zomerband 1,6 millimeter, maar zelfs dan bent u al een gevaar op de weg. Vervang uw zomerbanden bij een profieldiepte vanaf 2,5 millimeter. Bij winterbanden is een minimale profieldiepte van 4 millimeter verstandig. 

Controleer de bandenspanning

De juiste bandenspanning is belangrijk voor de wegligging. Een lage bandenspanning betekent een langere remweg. De juiste hoeveelheid lucht in de banden is dus belangrijk en dit moet u eigenlijk elke twee maanden even controleren. Hier mag u altijd gewoon voor langskomen.

Kies voor zomer- of winterbanden

De gouden regel luidt: ‘’Bij temperaturen boven de 7 graden wordt het tijd om uw zomerbanden weer van stal te halen!’’ Zitten de zomerbanden er eenmaal onder, dan is het verstandig om ze af en toe te laten controleren. Garage Ramaker heeft ook een volledige zomercheck om de auto veilig te maken voor de zomermaanden. 

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij Garage Ramaker!

Door regelmatig uw banden te checken is uw auto klaar voor veel veilige kilometers. 

Twijfelt u over de conditie van uw banden? Kom gewoon een keertje bij ons langs! Wij kijken graag met u mee! 

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

10-jaar-garantie-op-de-toyota-garage-ramaker
Toyota

Toyota garantie

Toyota garantie Op een Toyota kunt u bouwen. Hij brengt u overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo

Lees verder »
coroalla-cross
Toyota

Prijzen Corolla Cross

Alle prijzen zijn bekend van de Corolla Cross. Toyota maakt alle prijzen bekend van de Corolla Cross. De eerste SUV van ’s werelds bestverkochte auto is leverbaar vanaf 38.695 euro. De Corolla Cross beschikt als eerste model over Toyota’s vijfde generatie hybridetechnologie. Bestellen kan per

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.