APK keuring bij Garage Ramaker in Hattem

IS UW AUTO TOE AAN EEN NIEUWE APK KEURING?
Dan bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres. Laat uw auto door ons APK keuren en u kunt weer veilig de weg op. De APK of Algemene Periodieke Keuring bestaat sinds 1981 en is sinds 1985 verplicht voor alle auto’s met een kenteken in Nederland. De APK is bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen door er zeker van te zijn dat alle auto’s die aan het verkeer deelnemen in technisch goede staat zijn.

 

Wanneer u uw auto bij Garage Ramaker in Hattem APK laat keuren, wordt uw auto door een erkend APK-keurmeester grondig gecheckt op een aantal wettelijk vastgelegde punten. 

 

De APK Keuring voor uw auto kost € 29,95. Deze prijs is inclusief afmeldkosten, roetmeting en BTW.  Onze garage is RDW Erkend. De APK Keuring doen we voor alle merken.

 

6 redenen om uw auto APK te laten keuren bij Garage Ramaker in Hattem:

  • Garage Ramaker is RDW Erkend
  • No Nonsens
  • Wij werken volgens het boekje
  • Klaar terwijl u wacht
  • Reparatie mogelijk
  • Scherpe prijs van € 29,95

Garage Ramaker in Hattem is RDW Erkend

Een bedrijf met een APK-erkenning mag APK-keuringen uitvoeren. De APK is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Elke APK-keuring moet na afloop worden afgemeld bij de RDW. De RDW houdt toezicht op de erkenninghouder door steekproeven en bedrijfsbezoeken.

Wanneer moet de auto APK gekeurd worden?

U bent wettelijk verplicht om een APK te laten uitvoeren voor uw personen- of bedrijfsauto. Binnen heel Europa is een APK verplicht.

 

Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Tweedehands personen- en bedrijfsauto’s dienen meestal om het jaar gecontroleerd te worden. Is uw APK verstreken en heeft u uw personen- of bedrijfsauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeert u een flinke bekeuring.

 

Het RDW stuurt 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u aan de keuring te herinneren. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

 

Uiteraard mag u ons altijd bellen als u wilt weten wat de vervaldata is van de APK, dit kunnen wij gelukkig makkelijk inzien.

 

Check hier uw APK keuringsdatum

Wat zijn de kosten voor een APK Keuring?

Bij garage Ramaker kost de APK € 29,95. Dit is inclusief BTW, afmeldkosten, roetmeting en viergastest. De APK keuring doen wij voor alle merken!

 

Maak direct een afspraak

Wat zijn de APK Keuringseisen?

Zoals gezegd zijn er een aantal wettelijk bepaalde APK-keuringseisen waaraan een auto moet voldoen bij de APK keuring. Uw auto zal o.a. op de volgende punten gecontroleerd worden:

 

 

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, ruitenwissers, verlichting en carrosserie
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen
  • Registratie: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer, kilometerstand en de gebruikte brandstof
  • Roetmeting of viergasmeting

Een APK keuring, hoe werkt dat?

Bij de APK keuring van uw auto staat de veiligheid van het voertuig centraal. We controleren de remmen, de wielophanging, de schokdempers, de banden, verlichting, carrosserie en stuurinrichting. We checken of uw auto wel voldoet aan de milieueisen, controleren het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. We voeren een roetmeting of een viergasmeting uit bij respectievelijk diesel- en benzine- of LPG-auto’s en we controleren de kentekenplaten. 

 

Uiteraard kunt u de APK keuring combineren met een kleine of grote beurt aan uw auto.

Kan een APK keuring ook in combinatie met onderhoud?

Ja, dat kan zeker. Een APK is een uitgebreide controle maar zeker geen onderhoudsbeurt. Daarom adviseren wij om de APK te combineren met een kleine– of grote onderhoudsbeurt. U bespaart daarmee kosten en moeite omdat u slechts één keer onze werkplaats bezoekt.

 

Een ander voordeel van de APK in combinatie met de onderhoudsbeurt is dat uw auto op nog meer (vitale) punten wordt gecontroleerd en in een betere conditie wordt afgeleverd. U kunt daarna weer zorgeloos rijden!

Wat houdt een steekproef in tijdens de APK keuring?

Het kan soms zo zijn dat de APK keuring iets langer duurt dan normaal. Er is ongeveer 3% kans dat uw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. Deze RDW-controle moet binnen 90 minuten na onze keuring van start gaan. 

 

Uw auto mag onze vestiging dan niet verlaten, totdat deze keuring is afgerond. Het is wettelijk verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wij doen er alles aan om uw zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

corolla-nieuws
Toyota

Toyota Corolla krijgt update voor 2023

Toyota Corolla krijgt update voor 2023: vijfde generatie hybride en nieuw infotainment Toyota geeft de succesvolle Corolla een uitgebreide update. Met een strakker design, een verbeterde digitale gebruikerservaring en de vijfde generatie hybride aandrijflijn krijgt de Toyota Corolla nieuwe aantrekkingskracht. Vanaf het tweede kwartaal van

Lees verder »
ravgr
Toyota

de Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 krijgt sportieve topuitvoering: RAV4 GR SPORT Toyota breidt volgend jaar het gamma van de succesvolle Toyota RAV4 verder uit met een nieuwe sportieve topuitvoering. De RAV4 GR SPORT krijgt een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Vanaf de tweede helft

Lees verder »
nieuws-yaris-cross-gr
Toyota

de Yaris Cross GR SPORT

Nieuwe sportieve topuitvoering voor Toyota Yaris Cross: de Yaris Cross GR SPORT Toyota voegt een nieuwe topuitvoering toe aan de succesvolle Yaris Cross: de Yaris Cross GR SPORT. Met een exclusief sportief exterieur én interieur onderscheidt de GR SPORT zich van de andere uitvoeringen. Daar

Lees verder »
10-jaar-garantie-op-de-toyota-garage-ramaker
Toyota

Toyota garantie

Toyota garantie Op een Toyota kunt u bouwen. Hij brengt u overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo

Lees verder »
coroalla-cross
Toyota

Prijzen Corolla Cross

Alle prijzen zijn bekend van de Corolla Cross. Toyota maakt alle prijzen bekend van de Corolla Cross. De eerste SUV van ’s werelds bestverkochte auto is leverbaar vanaf 38.695 euro. De Corolla Cross beschikt als eerste model over Toyota’s vijfde generatie hybridetechnologie. Bestellen kan per

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.