• ramaker-hattem-toyota-dealer

APK keuring bij Garage Ramaker in Hattem

Is uw auto toe aan een nieuwe APK Keuring?

Dan bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres. Laat uw auto door ons APK keuren en u kunt weer veilig de weg op. De APK of Algemene Periodieke Keuring bestaat sinds 1981 en is sinds 1985 verplicht voor alle auto’s met een kenteken in Nederland. De APK is bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen door er zeker van te zijn dat alle auto’s die aan het verkeer deelnemen in technisch goede staat zijn.

Wanneer u uw auto bij Garage Ramaker in Hattem APK laat keuren, wordt uw auto door een erkend APK-keurmeester grondig gecheckt op een aantal wettelijk vastgelegde punten. Deze punten zijn wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de auto in ieder geval op deze punten is gecontroleerd wanneer deze de Apk-keuring heeft doorstaan.

6 redenen om uw auto APK te laten keuren bij Garage Ramaker in Hattem:

  • Garage Ramaker is RDW Erkend
  • No Nonsens
  • Wij werken volgens het boekje
  • Klaar terwijl u wacht
  • Reparatie mogelijk
  • Scherpe prijs van €29.95
Johan Ramaker, de Toyota dealer voor Hattem

Garage Ramaker in Hattem is RDW Erkend

Een bedrijf met een APK-erkenning mag APK-keuringen uitvoeren. De APK is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Elke APK-keuring moet na afloop worden afgemeld bij de RDW. De RDW houdt toezicht op de erkenninghouder door steekproeven en bedrijfsbezoeken.

RDW Erkend, garage Ramaker in Hattem

Wat zijn de APK Keuringseisen?

Zoals gezegd zijn er een aantal wettelijk bepaalde APK-keuringseisen waaraan een auto moet voldoen bij de APK keuring. Uw auto zal o.a. op de volgende punten gecontroleerd worden:

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, ruitenwissers, verlichting en carrosserie
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen
  • Registratie: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer, kilometerstand en de gebruikte brandstof
  • Roetmeting of viergasmeting
APK-Keuringseisen Garage ramaker Hattem

Een APK keuring, hoe werkt dat?

Bij de Apk-keuring van uw auto staat de veiligheid van het voertuig centraal. We controleren de remmen, de wielophanging, de schokdempers, de banden, verlichting, carrosserie en stuurinrichting, we checken of uw auto wel voldoet aan de milieueisen, controleren het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof, we voeren een roetmeting of een viergasmeting uit bij respectievelijk diesel- en benzine- of LPG-auto’s en we controleren de kentekenplaten. Uiteraard kunt u de APK keuring combineren met een kleine of grote beurt aan uw auto.

Kan een APK keuring ook in combinatie met onderhoud?

Een APK is een uitgebreide controle maar zeker geen onderhoudsbeurt. Daarom adviseren wij om de APK te combineren met een kleine- of grote onderhoudsbeurt. U bespaart daarmee kosten en moeite omdat u slechts één keer onze werkplaats bezoekt. Een ander voordeel van de APK in combinatie met de onderhoudsbeurt is dat uw auto op nog meer (vitale) punten wordt gecontroleerd en in een betere conditie wordt afgeleverd. U kunt daarna weer zorgeloos rijden!

APK keuring ook in combinatie met onderhoud bij toyota ramaker inhattem

Wanneer moet de auto APK gekeurd worden?

Nieuwe benzine auto’s vanaf bouwjaar 2008 moeten na vier jaar voor het eerst worden gekeurd, vervolgens twee keer om de twee jaar en daarna volgt ieder jaar een keuring. Auto’s die ouder zijn dan 30 jaar hoeven slechts om de twee jaar te worden gekeurd. Oldtimers die voor 1960 zijn gebouwd zijn niet APK-plichtig.

De regels voor nieuwe dieselauto’s en lpg-auto’s betreffende APK zijn iets anders. Deze categorie auto’s moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd. Vervolgens worden auto’s op diesel of lpg ieder jaar verwacht voor een keuring.

U kunt de auto maximaal twee maanden vóór de einddatum aanbieden voor een APK, zonder dat daarbij de datum veranderd. De einddatum mag niet worden overschreden anders krijgt u automatisch een boete van de RDW.

Op de website van de RDW kunt u bekijken wanneer uw auto een APK nodig heeft. U ontvangt normaal gesproken ongeveer zes weken voor de APK-vervaldatum een brief of een e-mail van het RDW ter herinnering. Ook kunt u uw auto aanmelden bij ons systeem en krijgt u van ons een melding per mail een herinnering van de apk oproep.

Wanneer moet de auto APK gekeurd worden

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij garage Ramaker!

Werkplaatsafspraak

Werkplaats afspraak maken bij Garage ramaker

Occasions

Onze voorraad occasions

Proefrijden

Proefrijden is ervaren