All-Season banden bij Garage Ramaker in Hattem

IS UW AUTO TOE AAN NIEUWE BANDEN?

 

Dan bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres.

Wat zijn de voor- en nadelen van all-season banden?

Seizoenwissels zijn met all-season banden verleden tijd: u rijdt het hele jaar door op dezelfde set banden. U bespaart dus op de kosten voor bandenwissel. Uw banden slijten daarentegen ook weer sneller. Ieder seizoen stelt daarnaast zijn eisen aan uw autobanden. Het is dus logisch dat steeds meer automobilisten ’s winters op winterbanden rijden en ‘s zomers op zomerbanden. Dat is een garantie op de beste seizoensgebonden prestaties. Bovendien bent u met winterbanden goed voorbereid als u op wintersport gaat.

Altijd een compromis

All-season banden zijn qua profiel en samenstelling gemaakt op basis van gemiddelde weers- en wegomstandigheden. Dit betekent ’s winters betere grip op de weg dan met de traditionele zomerband. Maar het begrip ‘gemiddeld’ zegt het al: de all-season band is een compromis, het is geen zomerband en het is geen winterband. Als u weinig kilometers (minder dan 15.000 op jaarbasis) rijdt en gebonden bent aan een bepaald budget, zijn all-season banden een prima keuze. Als u uw auto veel gebruikt en dus meer kilometers maakt, raden we aan om te blijven rijden op zomer- en winterbanden.

Hoe zit dat met de wetgeving all-season banden

All-season banden zijn geschikt om zorgeloos mee op wintersport te gaan, mits ze voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool (alpine symbool). Dit is sinds 1 januari 2018 verplicht in wintersportlanden zoals bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Voorheen was het M+S symbool voldoende, maar de wetgeving is aangepast waardoor nu het sneeuwvloksymbool (3PMSF) verplicht is. 

 

Er is wel een overgangsregeling van toepassing tot 30 september 2024. Als je kunt aantonen dat de banden met M+S-codering gekocht zijn voor 1 januari 2018 dan hoef je deze niet meteen te vervangen. Dit valt te controleren door middel van de DOT-code die op de band staat. De laatste vier cijfers staan voor de productiedatum. Zo betekent 3219 “de 32e week van 2019”. Alle all season- en winterbanden die gekocht worden na 1 januari 2018 moeten voorzien zijn van een sneeuwvloksymbool (3PMSF). Let hier dus goed op bij het kopen van nieuwe banden.

Hoe kies je de juiste all-season band?

Wanneer u op zoek bent naar all-season banden, zijn een aantal zaken belangrijk om op te letten. Houd er rekening mee dat wanneer u veel kilometers rijdt op jaarbasis (meer dan 15.000 km), wij u aanraden om te kiezen voor een combinatie van zomer- en winterbanden. Ook wanneer u regelmatig op wintersport gaat, is het verstandig om winterbanden te kopen. Wilt u toch tijdens je wintersport op all-season banden rijden, kies dan voor all-season banden met het sneeuwvloksymbool. Houd er ook rekening mee dat in enkele landen aanvullende regelgeving van kracht is over het aantal millimeters profiel dat uw banden nog moeten hebben. In Oostenrijk en Zwitserland is dit bijvoorbeeld 4 mm.

 

Welke band geschikt is voor uw auto, hangt van verschillende factoren af, zoals uw rijstijl en uw eigen voorkeur. All-season banden van budget merken zullen sneller slijten, maar zijn een goed alternatief als u weinig kilometers en voornamelijk in de stad rijdt. All-season banden van premium merken gaan langer mee en zijn een goede keus als u ook regelmatig langere ritten maakt.

Onze best verkochte all-season banden

Bij ons vindt u een ruim assortiment all-season van diverse merken. Zo biedt Michelin, de Michelin CrossClimate (Plus) aan. Continental heeft bijvoorbeeld de Continental All Season Contact. 

 

Vredestein heeft de Quatrac en biedt speciaal voor krachtige auto’s en SUV”s de Quatrac Pro. Een ander alternatief is de Goodyear Vector 4-Seasons Gen 2. Liever een budget band General Altmax A/S

All-season banden of winterbanden?

Rijdt u veel kilometers en lange afstanden, raden we nog steeds zomer- en winterbanden aan. Rijdt u weinig of heeft u een klein budget, dan zijn 4-seizoenen banden een prima optie, omdat u niet elk seizoen hoeft te wisselen. Bij hevige sneeuwval zijn winterbanden altijd beter.

Hoe lang gaan all-season banden mee?

Hoe lang banden meegaan, is afhankelijk van bijvoorbeeld het merk, uw rijstijl en hoeveel u rijdt. Doordat u het hele jaar door op dezelfde banden rijdt, zullen all-season banden in verhouding eerder aan vervanging toe zijn dan een combinatie van zomer- en winterbanden.

Hoe herken ik all-season banden?

De banden zijn voorzien van het M+S of A/S kenmerk. Daarnaast staat op all-season banden het three-peak mountain snowflake (3PMSF) symbool. Beide zijn te vinden op de wang van de band. Weet u niet zeker welke banden u onder uw auto heeft? 

 

Onze magazijnmedewerker Henk kan u hiermee helpen.

Wat zijn de beste all-season banden?

Wat voor uw auto de beste all-season banden zijn, hangt af van uw rijstijl, maar ook zeker uw eigen voorkeur. Garage Ramaker biedt een ruim assortiment all-season banden voor elke auto en elke portemonnee. Onze specialisten geven u graag advies. Gaat u voor een lange levensduur, dan is bijvoorbeeld de Michelin CrossClimate+ een goede optie.

 

Vragen of een prijsofferte opvragen? Neem contact op met de receptie

Maak zelf eenvoudig online een afspraak bij Garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

Nieuw-bosch-car-service
Nieuws

Bosch Car Service Ramaker!

Wij zijn officieel een Bosch Car Service vestiging! Alles onder één dak bij Bosch Car Service Ramaker! Wij verzorgen alles voor uw voertuig. Niet alleen bieden wij deskundig advies en vakkundig onderhoud, maar u kunt ook bij ons terecht voor diverse andere diensten voor uw

Lees verder »
prijzen-toyota-c-hr
Toyota

Prijzen Toyota C-HR

Toyota maakt prijzen bekend van volledig nieuwe Toyota C-HR Weer een stap dichterbij. De nieuwe generatie Toyota C-HR maakt rond de jaarwisseling zijn debuut in de Nederlandse showrooms. Toyota maakt alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota C-HR. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, volledig

Lees verder »
Toyota

Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 GR SPORT vanaf nu te bestellen De nieuwe sportieve topuitvoering van de Toyota RAV4 is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De RAV4 GR SPORT heeft een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Dit najaar staan de eerste exemplaren van de

Lees verder »
nieuwe-land cruiser
Toyota

Nieuwe Toyota Land Cruiser

Wereldpremière volledig nieuwe Toyota Land Cruiser Toyota onthult met trots de geheel nieuwe Land Cruiser, een model dat direct voortbouwt op de oorspronkelijke kwaliteiten die de naam Land Cruiser al meer dan 70 jaar synoniem maken voor kracht en betrouwbaarheid. Johan Ramaker Volledig nieuwe Toyota

Lees verder »
Nieuwe-chr-
Toyota

Nieuwe Toyota C-HR

Wereldpremière volledig nieuwe Toyota C-HR Toyota introduceert de nieuwe generatie Toyota C-HR. Met de looks van een concept car, een eigentijds interieur en de nieuwste hybridetechnologie is de nieuwe Toyota C-HR klaar om het succesverhaal van de auto vervolg te geven. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd

Lees verder »
nieuwe-prius-te-bestellen
Toyota

Toyota start met verkoop nieuwe Prius

Toyota start met voorverkoop nieuwe Prius Plug-in Hybrid Toyota start vandaag met de voorverkoop van de nieuwe Toyota Prius. Met zijn veelgeprezen dynamische design en krachtige plug-in hybride aandrijflijn begint er een nieuw hoofdstuk voor de Toyota Prius. In het derde kwartaal worden de eerste

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.