All-Season banden bij Garage Ramaker in Hattem

IS UW AUTO TOE AAN NIEUWE BANDEN?

 

Dan bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres.

Wat zijn de voor- en nadelen van all-season banden?

Seizoenwissels zijn met all-season banden verleden tijd: u rijdt het hele jaar door op dezelfde set banden. U bespaart dus op de kosten voor bandenwissel. Uw banden slijten daarentegen ook weer sneller. Ieder seizoen stelt daarnaast zijn eisen aan uw autobanden. Het is dus logisch dat steeds meer automobilisten ’s winters op winterbanden rijden en ‘s zomers op zomerbanden. Dat is een garantie op de beste seizoensgebonden prestaties. Bovendien bent u met winterbanden goed voorbereid als u op wintersport gaat.

Altijd een compromis

All-season banden zijn qua profiel en samenstelling gemaakt op basis van gemiddelde weers- en wegomstandigheden. Dit betekent ’s winters betere grip op de weg dan met de traditionele zomerband. Maar het begrip ‘gemiddeld’ zegt het al: de all-season band is een compromis, het is geen zomerband en het is geen winterband. Als u weinig kilometers (minder dan 15.000 op jaarbasis) rijdt en gebonden bent aan een bepaald budget, zijn all-season banden een prima keuze. Als u uw auto veel gebruikt en dus meer kilometers maakt, raden we aan om te blijven rijden op zomer- en winterbanden.

Hoe zit dat met de wetgeving all-season banden

All-season banden zijn geschikt om zorgeloos mee op wintersport te gaan, mits ze voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool (alpine symbool). Dit is sinds 1 januari 2018 verplicht in wintersportlanden zoals bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Voorheen was het M+S symbool voldoende, maar de wetgeving is aangepast waardoor nu het sneeuwvloksymbool (3PMSF) verplicht is. 

 

Er is wel een overgangsregeling van toepassing tot 30 september 2024. Als je kunt aantonen dat de banden met M+S-codering gekocht zijn voor 1 januari 2018 dan hoef je deze niet meteen te vervangen. Dit valt te controleren door middel van de DOT-code die op de band staat. De laatste vier cijfers staan voor de productiedatum. Zo betekent 3219 “de 32e week van 2019”. Alle all season- en winterbanden die gekocht worden na 1 januari 2018 moeten voorzien zijn van een sneeuwvloksymbool (3PMSF). Let hier dus goed op bij het kopen van nieuwe banden.

Hoe kies je de juiste all-season band?

Wanneer u op zoek bent naar all-season banden, zijn een aantal zaken belangrijk om op te letten. Houd er rekening mee dat wanneer u veel kilometers rijdt op jaarbasis (meer dan 15.000 km), wij u aanraden om te kiezen voor een combinatie van zomer- en winterbanden. Ook wanneer u regelmatig op wintersport gaat, is het verstandig om winterbanden te kopen. Wilt u toch tijdens je wintersport op all-season banden rijden, kies dan voor all-season banden met het sneeuwvloksymbool. Houd er ook rekening mee dat in enkele landen aanvullende regelgeving van kracht is over het aantal millimeters profiel dat uw banden nog moeten hebben. In Oostenrijk en Zwitserland is dit bijvoorbeeld 4 mm.

 

Welke band geschikt is voor uw auto, hangt van verschillende factoren af, zoals uw rijstijl en uw eigen voorkeur. All-season banden van budget merken zullen sneller slijten, maar zijn een goed alternatief als u weinig kilometers en voornamelijk in de stad rijdt. All-season banden van premium merken gaan langer mee en zijn een goede keus als u ook regelmatig langere ritten maakt.

Onze best verkochte all-season banden

Bij ons vindt u een ruim assortiment all-season van diverse merken. Zo biedt Michelin, de Michelin CrossClimate (Plus) aan. Continental heeft bijvoorbeeld de Continental All Season Contact. 

 

Vredestein heeft de Quatrac en biedt speciaal voor krachtige auto’s en SUV”s de Quatrac Pro. Een ander alternatief is de Goodyear Vector 4-Seasons Gen 2. Liever een budget band General Altmax A/S

All-season banden of winterbanden?

Rijdt u veel kilometers en lange afstanden, raden we nog steeds zomer- en winterbanden aan. Rijdt u weinig of heeft u een klein budget, dan zijn 4-seizoenen banden een prima optie, omdat u niet elk seizoen hoeft te wisselen. Bij hevige sneeuwval zijn winterbanden altijd beter.

Hoe lang gaan all-season banden mee?

Hoe lang banden meegaan, is afhankelijk van bijvoorbeeld het merk, uw rijstijl en hoeveel u rijdt. Doordat u het hele jaar door op dezelfde banden rijdt, zullen all-season banden in verhouding eerder aan vervanging toe zijn dan een combinatie van zomer- en winterbanden.

Hoe herken ik all-season banden?

De banden zijn voorzien van het M+S of A/S kenmerk. Daarnaast staat op all-season banden het three-peak mountain snowflake (3PMSF) symbool. Beide zijn te vinden op de wang van de band. Weet u niet zeker welke banden u onder uw auto heeft? 

 

Onze magazijnmedewerker Henk kan u hiermee helpen.

Wat zijn de beste all-season banden?

Wat voor uw auto de beste all-season banden zijn, hangt af van uw rijstijl, maar ook zeker uw eigen voorkeur. Garage Ramaker biedt een ruim assortiment all-season banden voor elke auto en elke portemonnee. Onze specialisten geven u graag advies. Gaat u voor een lange levensduur, dan is bijvoorbeeld de Michelin CrossClimate+ een goede optie.

 

Vragen of een prijsofferte opvragen? Neem contact op met de receptie

Maak zelf eenvoudig online een afspraak bij Garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

corolla-nieuws
Toyota

Tweede aandrijflijn voor Toyota Corolla Cross

Tweede aandrijflijn voor Toyota Corolla Cross Toyota breidt het aanbod van de populaire Corolla Cross verder uit. Naast de bestaande 2.0 High Power Hybrid wordt de SUV nu ook geleverd als 1.8 Hybrid. Vanaf de tweede helft van 2023 staan de eerste exemplaren van de

Lees verder »
prius-nieuws
Toyota

Wereldpremière vijfde generatie Toyota Prius

Wereldpremière vijfde generatie Toyota Prius: 100% plug-in hybride voor Europa Toyota presenteert het volgende hoofdstuk van de Prius. Vol technische innovaties en met een scherp en opvallend design is de vijfde generatie Toyota Prius nóg efficiënter dan zijn voorgangers. Johan Ramaker Vijfde generatie Prius zet

Lees verder »
corolla-nieuws
Toyota

Toyota Corolla krijgt update voor 2023

Toyota Corolla krijgt update voor 2023: vijfde generatie hybride en nieuw infotainment Toyota geeft de succesvolle Corolla een uitgebreide update. Met een strakker design, een verbeterde digitale gebruikerservaring en de vijfde generatie hybride aandrijflijn krijgt de Toyota Corolla nieuwe aantrekkingskracht. Vanaf het tweede kwartaal van

Lees verder »
ravgr
Toyota

de Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 krijgt sportieve topuitvoering: RAV4 GR SPORT Toyota breidt volgend jaar het gamma van de succesvolle Toyota RAV4 verder uit met een nieuwe sportieve topuitvoering. De RAV4 GR SPORT krijgt een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Vanaf de tweede helft

Lees verder »
nieuws-yaris-cross-gr
Toyota

de Yaris Cross GR SPORT

Nieuwe sportieve topuitvoering voor Toyota Yaris Cross: de Yaris Cross GR SPORT Toyota voegt een nieuwe topuitvoering toe aan de succesvolle Yaris Cross: de Yaris Cross GR SPORT. Met een exclusief sportief exterieur én interieur onderscheidt de GR SPORT zich van de andere uitvoeringen. Daar

Lees verder »
10-jaar-garantie-op-de-toyota-garage-ramaker
Toyota

Toyota garantie

Toyota garantie Op een Toyota kunt u bouwen. Hij brengt u overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.