De Airco Service van Garage Ramaker in Hattem

WAAROM IS DE AIRCO SERVICE VAN GARAGE RAMAKER IN HATTEM MEER DAN ALLEEN EEN CHECK DIE WORDT UITGEVOERD?

 

 Voor Airco Service bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres. Voor een optimale werking van het aircosysteem adviseren wij u om deze minimaal één keer per jaar te laten controleren en/of onderhouden.

Zodra de zon begint weer te schijnen, en het wordt weer lekker warm! Dan maken we tijdens deze lente/zomerse dagen we weer volop gebruik van onze airco in de auto. 

Door jaarlijks het airco systeem te laten controleren weet u zeker dat uw airco goed werkt.

 

De meeste airco’s werken de eerste twee jaar zonder problemen, daarna moet airconditioning toch echt gecontroleerd worden. Het is beter om de airco ook in de winter regelmatig te laten draaien om afdichtingen soepel te houden. Belangrijk: deze airco beurt zit niet bij uw onderhoudsbeurt in en moet eens in de 4 jaar uitgevoerd worden!

Tijdens een airco check letten wij zorgvuldig op de volgende punten:

de werking van de knopjes

  • wordt de airco koud
  • werking van de ventilator
  • uitstroom temperatuur wordt gemeten
  • controle van vreemde luchtjes in de auto.
  • de staat van de aandrijfriem van de aircocompressor
  • De werking van de koppeling van de aircocompressor

 

De kosten van de airco check zijn €19.95

Hoe goed werkt de airco van uw auto?

Uw airco verliest ongemerkt koudemiddel. Als het niveau van het koudemiddel te laag wordt, kan de compressor vastlopen. Met flinke schade tot gevolg en vaak hoge kosten. Tevens nestelen schimmels en bacteriën zich in de verdamper van de airco, waardoor virussen en stofdeeltjes in de lucht van uw auto om zich heen grijpen. Mensen kunnen daardoor last van hun allergie(ën) krijgen. Daarbovenop kunnen de schimmels en bacteriën een muffe geur in uw auto veroorzaken.

Waarom de verdamper van de airco reinigen?

Aanbevolen in combinatie met de kleine– of grote onderhoudsbeurt (minimaal 1 keer per jaar), of bij klachten over onaangename geuren bij het inschakelen van de airco. Bij het reinigen worden schimmels, sporenelementen en allergene stoffen uit het airco- en ventilatiesysteem verwijderd.

Wat is volledig onderhoud aan een Airco?

Wanneer blijkt dat de airconditioning niet meer goed werkt, is het vaak nodig je airco bij te vullen met koudemiddel. Je verliest tot wel 10% koudemiddel per jaar, regelmatig bijvullen is daarom van groot belang.

 

Na 3 weken of 400 km controleren wij gratis of de toegevoegde fluor lekkage aangeeft. U kunt hier zonder afspraak voor langs komen.

 

 • Airco beurt nu van € 69,95 voor € 50,- ( vult aan tot 100 gram koudemiddel )
 • Airco vullen € 129.95 incl. BTW (wij vullen de airco omdat deze niet voldoende koelt)
 • Airco check € 19.95 incl. BTW (wij controleren de airco op diverse punten)

 

Let op! Kiest u voor de airco beurt van € 50,00 maar gaat er toch meer dan 100 gram koudemiddel in, wordt het bedrag €129,95. Dit communiceren wij altijd met u.

Aircocontrole & Airco vullen hoe werkt dat?

Voordat de airco-installatie opnieuw gevuld wordt, dient de airco installatie gecontroleerd te worden. Zo wordt voorkomen dat eventuele defecten zorgen voor lekkage van het koudemiddel. Na deze controle wordt de airco-installatie leeggehaald en bijgevuld.

 

Wat gebeurt er?

 

De Airco Check van Garage Ramaker in Hattem betekent dat het gehele aircosysteem van uw auto wordt gecontroleerd. Zo weet u bijvoorbeeld of het airco filter nog goed werkt. Of dat de verdamper en condensor van de airco aan reiniging toe zijn. Het airconditioning systeem in uw auto zorgt voor koele, frisse lucht op warme zomerdagen. In de winter helpt de airco met het ontwasemen van de autovoorruit.

 

Het checken van de airco kost €19.95 incl. btw. Stel, er is iets mis met uw airco, dan geeft de monteur dit altijd van tevoren aan voordat er kosten in kaart worden gebracht. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

 

Uiteraard kunt u dit ook combineren met een APK keuring, een Vakantie Check, kleine beurt of grote beurt

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

corolla-nieuws
Toyota

Tweede aandrijflijn voor Toyota Corolla Cross

Tweede aandrijflijn voor Toyota Corolla Cross Toyota breidt het aanbod van de populaire Corolla Cross verder uit. Naast de bestaande 2.0 High Power Hybrid wordt de SUV nu ook geleverd als 1.8 Hybrid. Vanaf de tweede helft van 2023 staan de eerste exemplaren van de

Lees verder »
prius-nieuws
Toyota

Wereldpremière vijfde generatie Toyota Prius

Wereldpremière vijfde generatie Toyota Prius: 100% plug-in hybride voor Europa Toyota presenteert het volgende hoofdstuk van de Prius. Vol technische innovaties en met een scherp en opvallend design is de vijfde generatie Toyota Prius nóg efficiënter dan zijn voorgangers. Johan Ramaker Vijfde generatie Prius zet

Lees verder »
corolla-nieuws
Toyota

Toyota Corolla krijgt update voor 2023

Toyota Corolla krijgt update voor 2023: vijfde generatie hybride en nieuw infotainment Toyota geeft de succesvolle Corolla een uitgebreide update. Met een strakker design, een verbeterde digitale gebruikerservaring en de vijfde generatie hybride aandrijflijn krijgt de Toyota Corolla nieuwe aantrekkingskracht. Vanaf het tweede kwartaal van

Lees verder »
ravgr
Toyota

de Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 krijgt sportieve topuitvoering: RAV4 GR SPORT Toyota breidt volgend jaar het gamma van de succesvolle Toyota RAV4 verder uit met een nieuwe sportieve topuitvoering. De RAV4 GR SPORT krijgt een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Vanaf de tweede helft

Lees verder »
nieuws-yaris-cross-gr
Toyota

de Yaris Cross GR SPORT

Nieuwe sportieve topuitvoering voor Toyota Yaris Cross: de Yaris Cross GR SPORT Toyota voegt een nieuwe topuitvoering toe aan de succesvolle Yaris Cross: de Yaris Cross GR SPORT. Met een exclusief sportief exterieur én interieur onderscheidt de GR SPORT zich van de andere uitvoeringen. Daar

Lees verder »
10-jaar-garantie-op-de-toyota-garage-ramaker
Toyota

Toyota garantie

Toyota garantie Op een Toyota kunt u bouwen. Hij brengt u overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.