• ramaker-hattem-toyota-dealer

De Airco Service van Garage Ramaker in Hattem

Waarom is de Airco Service van Garage Ramaker in Hattem meer dan alleen een check die wordt uitgevoerd?

Voor Airco Service bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres. Voor een optimale werking van het aircosysteem adviseren wij u om deze minimaal één keer per jaar te laten controleren en/of onderhouden. 

Zodra de zon begint weer te schijnen, en het wordt weer lekker warm! Dan maken we tijdens deze lente/zomerse dagen we weer volop gebruik van onze airco in de auto. Door jaarlijks het airco systeem te laten controleren weet u zeker dat uw airco goed werkt.

De meeste airco’s werken de eerste twee jaar zonder problemen, daarna moet airconditioning toch echt gecontroleerd worden. Het is beter om de airco ook in de winter regelmatig te laten draaien om afdichtingen soepel te houden. Belangrijk: deze airco beurt zit niet bij uw onderhoudsbeurt in en moet eens in de 4 jaar uitgevoerd worden!

Tijdens een airco check letten wij zorgvuldig op de volgende punten:

  • De algemene staat van de leidingen
  • De druk van het koudemiddel
  • De staat van de condensor en ventilator
  • De temperatuur van de uitgeblazen lucht
  • De staat van de aandrijfriem van de aircocompressor
  • De werking van de koppeling van de aircocompressor
Johan Ramaker, de Toyota dealer voor Hattem

Hoe goed werkt de airco van uw auto?

Uw airco verliest ongemerkt koudemiddel. Als het niveau van het koudemiddel te laag wordt, kan de compressor vastlopen. Met flinke schade tot gevolg en vaak hoge kosten. Tevens nestelen schimmels en bacteriën zich in de verdamper van de airco, waardoor virussen en stofdeeltjes in de lucht van uw auto om zich heen grijpen. Mensen kunnen daardoor last van hun allergie(ën) krijgen. Daarbovenop kunnen de schimmels en bacteriën een muffe geur in uw auto veroorzaken.

Waarom de verdamper van de airco reinigen?

Aanbevolen in combinatie met de kleine– of grote onderhoudsbeurt (minimaal 1 keer per jaar), of bij klachten over onaangename geuren bij het inschakelen van de airco. Bij het reinigen worden schimmels, sporenelementen en allergene stoffen uit het airco- en ventilatiesysteem verwijderd.

Wat is volledig onderhoud aan een Airco?

Bij volledig onderhoud wordt de airco-installatie gecontroleerd, gereinigd en opnieuw gevuld. Afvullen tot 100 gram airco gas. Dit kost € 65.00 en boven de 100 gram € 129.95.

Na 3 weken of 400 km controleren wij gratis of de toegevoegde fluor lekkage aangeeft. U kunt hier zonder afspraak voor langs komen. 

Airco beurt nu van € 69,95 voor € 50,- ( vult aan tot 100 gram koudemiddel )
Airco vullen € 129.95 incl. BTW (wij vullen de airco omdat deze niet voldoende koelt)
Airco check € 19.95 incl. BTW (wij controleren de airco op diverse punten)

Let op! Kiest u voor de airco beurt van € 50,00 maar gaat er toch meer dan 100 gram koudemiddel in, wordt het bedrag €129,95. Dit communiceren wij altijd met u.

APK-Keuringseisen Garage ramaker Hattem

Aircocontrole & Airco vullen hoe werkt dat?

Voordat de airco-installatie opnieuw gevuld wordt, dient de airco installatie gecontroleerd te worden. Zo wordt voorkomen dat eventuele defecten zorgen voor lekkage van het koudemiddel. Na deze controle wordt de airco-installatie leeggehaald en bijgevuld.

Wat gebeurt er?

De Airco Check van Garage Ramaker in Hattem betekent dat het gehele aircosysteem van uw auto wordt gecontroleerd. Zo weet u bijvoorbeeld of het airco filter nog goed werkt. Of dat de verdamper en condensor van de airco aan reiniging toe zijn. Het airconditioning systeem in uw auto zorgt voor koele, frisse lucht op warme zomerdagen. In de winter helpt de airco met het ontwasemen van de autovoorruit. 

Het checken van de airco kost €19.95 incl. btw. Stel, er is iets mis met uw airco, dan geeft de monteur dit altijd van tevoren aan voordat er kosten in kaart worden gebracht. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Uiteraard kunt u dit ook combineren met een APK keuring, een Vakantie Check, kleine beurt of grote beurt

airco-controle bij Garage Ramaker in Hattem

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij garage Ramaker!

Werkplaatsafspraak

Werkplaats afspraak maken bij Garage ramaker

Occasions

Onze voorraad occasions

Proefrijden

Proefrijden is ervaren