• ramaker-hattem-toyota-dealer

Accu service bij Garage Ramaker in Hattem

Accu 

Komt de motor van je auto moeizaam op gang? Twijfel je over de prestaties van je accu? 33% van de pechgevallen wordt veroorzaakt door een defecte accu.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe accu?

Als de motor van je auto moeizaam op gang komt, is de kans groot dat de accu niet goed meer werkt. De gemiddelde levensduur van een normale accu is ongeveer 6 jaar. Maar maak je veel korte ritten? Dan is dit aanzienlijk minder.

APK-Keuringseisen Garage ramaker Hattem

Altijd een geschikte accu voor je auto.

De vermogens en afmetingen van accu’s zijn verschillend. Wij hebben in onze garage verschillende soorten accu’s in het assortiment.

APK-Keuringseisen Garage ramaker Hattem

Wat kost het vervangen van de accu in mijn auto?

Je kunt een nieuwe accu laten monteren bij Garage Ramaker in Hattem. Wilt u dat zelf doen? Let dan op: bij moderne auto’s met veel elektronica ga je liever naar de garage . Als de spanning van de accu af is geweest, loopt je kans dat de sleutel niet meer wordt herkend en dat het motormanagement in de war is. De monteur weet precies hoe hij daarmee moet omgaan.

De prijs van een nieuwe accu varieert tussen € 100 tot € 265, afhankelijk van de benodigde capaciteit en het soort accu. In opkomst zijn de EFB- en AGM-accu’s. Vrijwel alle auto’s met start/stopsysteem zijn daarmee uitgerust. Met de montage van een accu is de monteur ongeveer twintig minuten bezig.

APK-Keuringseisen Garage ramaker Hattem

Wat kan ik zelf doen aan de accu?

Controleer met enige regelmaat de polen van de accu. Daarop kan aanslag ontstaan, waardoor het contact kan worden onderbroken. De polen kun je schoonmaken met een borstel en een oplossing van water en soda. In sommige gebruiksomstandigheden is het voor de laadtoestand én het behoud van de accu nodig om hem met een externe lader op te laden. Denk dan aan auto’s die langdurig niet worden gebruikt of waarmee alleen korte stukjes wordt gereden.

APK-Keuringseisen Garage ramaker Hattem

Hoe ga ik er mee om en hoe onderhoud ik het?

Een accu gaat zo’n drie tot zes jaar mee. Hoelang precies is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rij je alleen maar korte ritjes? Dan heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de kans niet om volledig opgeladen te worden. En als je veel stroomverbruikers aan hebt staan terwijl de motor niet draait, raakt de accu ook heel snel leeg.

APK-Keuringseisen Garage ramaker Hattem

Waarom slijt een accu?

Tijdens het gebruik van de accu neemt de hoeveelheid actief materiaal steeds een klein beetje af. Op een gegeven moment is de hoeveelheid actief materiaal te klein om genoeg capaciteit te leveren en moet de accu vervangen worden. Waarom dit vaak in de winter gebeurt? Kou eist meer van een accu en de lage temperaturen hebben een negatief effect op de capaciteit.

Tijdens een Kleine- of Grote onderhoudsbeurt of APK en vakantie check controleren wij de accu gratis.

APK-Keuringseisen Garage ramaker Hattem

Maak zelf eenvoudig online een afspraak bij garage Ramaker!

Werkplaatsafspraak

Werkplaats afspraak maken bij Garage ramaker

Occasions

Onze voorraad occasions

Proefrijden

Proefrijden is ervaren